fbpx
Home / Gy.I.K.

Gy.I.K.

Mire érdemes figyelni a projektor lámpa vásárlásánál?

Sajnos gyakran tapasztaltuk mi is, hogy azok a lámpák, melyek feltűnően olcsóak nem azt a minőséget képviselik. Nagyon sok kiváló gyártó van de a minőségben óriási a szórás. Ha kérdése van milyen lámpát válasszon, szívesen segítünk, keressen bennünket bizalommal!

Mit jelent a tesztégő?

A tesztégő az szinte új égőnek felel meg. Több projektort is teszteltünk vele, az elhasznált óraszámuk gyakorlatilag minimális, általában 100 óra alatti. Nagyon kedvező választás lehet egy tesztégős projektor.

DLP vagy LCD projektor a nekem megfelelő?

Mindkét technológia szép képet vetít. A DLP technológia magasabb kontraszt arányt biztosít, de lényegesen magasabb az ára. Az LCD projektorok nagyon megbízhatóak, áruk pedig nagyon elfogadhatók. Ha lehet jól sötétíteni tökéletes mindkettő, viszont ha világosban is vetítünk, érdemesebb magasabb kontraszt arányú projektort vásárolni. Szívesen segítünk a választásban!

Érdemes e a meglévő projektoromat karbantartani valamilyen időközönként?

Igen mindenképpen érdemes, hiszen a projektorok legnagyobb ellensége a sok apró kis porszemcse. Ez, ha nincs időben eltávolítva maradandó károsodást okozhat benne. Érdemes évente egyszer, vagy 1000 óránként karbantartatni a projektort, és ez nem egyenlő azzal hogy kitakarítjuk a szűrőjét.

Mennyi időre érdemes bekapcsolni a projektort?

Egy-két percre nem ajánlott a projektort bekapcsolni, mert néhány alkalom után az izzó meghibásodhat.

Érdemes legalább 10 percig bekapcsolva hagyni, és utána kikapcsolni.

Hogyan tudom kikapcsolni a projektort?

Nagyon fontos a készülék megfelelő kikapcsolása. Csakis és kizárólag úgy szabad, hogy a rajta lévő kikapcsoló gombot megnyomva vagy a távirányítón lévő ezzel egyenértékű gomb megnyomásával. Általában megkérdezi a projektor megkérdezi, hogy biztosan ki szeretné kapcsolni és még egyszer megnyomva kikapcsol a lámpa. De itt még tilos kihúzni, vagy a főkapcsolóját kikapcsolni. Meg kell várni míg megáll a ventilátor. Csak ezután szabad áramtalanítani. Ez általában 3-4 percig is eltarthat típustól függően.

Hogyan tudom bekapcsolni a projektort?

Bekapcsoláskor először feszültség alá helyezzük a készüléket, illetve a megfelelő bemeneti jelforrást is csatlakoztatjuk, utána lehet bekapcsolni a projektort a tetején lévő bekapcsoló gombbal vagy ha van akkor a távirányítóval.

Top