Home / Árak szerint: / 20eFt-30eFt között / Mi az 5 legfontosabb szempont projektor vásárlásnál?

Mi az 5 legfontosabb szempont projektor vásárlásnál?

top5Több ezer átvizsgált és szervizelt projektor után szívesen közzéteszünk néhány nagyon fontos információt azoknak akik még nem projektoroztak és projektor vásárlás előtt vannak. Illetve azoknak is segítség lehet akiken van már projektorjuk, de szeretnének másikat. Nagyon sokan vannak, akiknek szükségük van plusz információra mik azok a fontos szempontok amelyeket érdemes figyelembe venni. Ebben adunk némi segítséget.

A projektorok lelke a tisztaság és a lámpa. Nagyon sok ügyfelél kerül hozzánk, akik megvesznek mindenféle oldalakról és aukciós portálokról olyan készülékeket, amelyeket úgy árusítanak, hogy sok esetben egy agyonhasznált készülék kerül a jóhiszemű vásárlóhoz. Persze azt sokan nem is gondolják, hogy adott pillanatban ha működik a készülék az még nem sokat jelent, hiszen a lámpa ha a vége felé közeledik, még ugyan működik, de ilyenkor szokott a fényerő jelentősen csökkenni vagy ha a képen színfoltok jelennek meg, akkor bizony már a készülékünk amellett hogy koszos is, számíthatunk LCD projektoroknál beégésre is ami igen költséges javítást követel. Ha aukciós portálon vásároltunk és megadtuk a pozitív visszajelzést nem sok mindent tudunk már csinálni. És gyakori esetben a használt projektorok 1 hónap elteltével hibásodnak meg ugyanis még egy elhasznált lámpa képes 1-200 órát menni, de utána végleg tönkremegy.

De akkor milyen projektort vegyek?

A legfontosabb szempont az először is eldönteni mire lesz a készülék használva. DLP és LCD technológiák közül választhatunk. A DLP technológia előnye a magas kontraszt arány, viszont hátránya a gyakori DMD chip meghibásodás ami igen költséges javítást eszközölhet. Az LCD projektorok nagyon megbízhatóak és az újabbak közt vannak magas kontraszt arányú készülékek, viszont árban gyakran irreálisan magasnak tűnik.

LED vagy normál projektor lámpa

Van olyan hirdető, aki azzal a reklámszlogennel hirdeti magát a LED-es projektorok terén hogy: “Meguntad az állandó izzócserét?” Nos ennek nem biztos, hogy be kell dőljünk, hiszen az hogy állandóan izzót kell cserélni egy projektorban az szerintünk félrevezetés. Érdekes módon a nagy gyártók sem favorizálják a LED-es készülékeiket jelen pillanatban. A LED-es projektorok valóban hosszútávú működést biztosítanak. Egy a probléma vele: azok a csoda kínai “író-olvasó-számoló” készülékek amelyek gyártói számunkra ismeretlenek nem vagyok benne biztos hogy ki tudják szolgálni azt az igényt, amelyeket egy hagyományos lámpával szerelt készülékek bármikor, jóval kisebb árfekvésben. Illetve soha egyetlen helyen sem találkoztunk az elmúlt évek során például oktatási intézményekben, ahol a legnagyobb igénybevételnek vannak a készülékek kitéve, hogy LED-es projektor lenne felszerelve. Vannak kiváló minőségű LED-es projektorjai pl. a Casio-nak amelyek Laser-LED hibrid technológiával működnek. Viszont ez nem az az árfekvés amire általában elsőre az emberek gondolnak. Szóval ha van bátorságunk és hajlandóak vagyunk áldozni 100-200eFt feletti összeget egy projektorra, véleményünk szerint semmiképpen sem egy olyan márka legyen ami nem örvend nagy ismeretségnek. Tehát ha valaki LED-es projektort akar vásárolni jó minőségben, akkor annak jól a zsebbe kell nyúlnia. Akkor viszont ennek az áráért tudunk adni legalább  6 db. normál lámpás készüléket.  Döntse el mindenki ki ki maga, melyik a jobb befektetés. 🙂

Mennyibe kerül a lámpa egy projektorba?

Gyakorlatilag minden készülékbe tudunk adni kiváló minőségű projektor lámpát. Ha már vásárolt tőlünk készüléket, jelentős kedvezményt adunk a lámpa árából. Általában 35eFt környékén minden készülékhez van lámpa. Döntse el mindenki maga drága e vagy sem egy. Megéri e neki egy olyan készülékre költeni amely a világ 5-10 projekteladási statisztikáját uralja. Nem is beszélve a későbbi alkatrész ellátottságról.

Véleményünk szerint tehát az 5 legfontosabb szempontok projektor vásárlásánál:

  • minimum  3 hónap garancia a lámpára
  • átvizsgált készülék
  • teljes szervizen átesett készülék
  • projektor lámpa valós élettartam
  • folyamatos alkatrész ellátottság

 

 

Top